Η ιστορία ΥπνοΤοκετού της Μπέκυ - Ανεκτίμητη!

PregnantBlueDress thumbnailΤο πρώτο μου παιδί και ακριβώς η γέννα που ήθελα! Ολοκλήρωσα τα μαθήματα KGHypnobirthing με τον σύντροφό μου, που αρχικά το αντιμετώπισε κυνικά, όταν ήμουν γύρω στις 26 εβδομάδων έγκυος. Στα μαθήματα διδαχθήκαμε και οι δύο τόσα πολλά, όχι μόνο τεχνικές αναπνοών, αλλά την επιστήμη πίσω από την γέννα ενός μωρού με τον πιο φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο! Μέχρι το τέλος των μαθημάτων ο σύντροφός μου συμμετείχε απόλυτα, παρόλο που όλοι γύρω μας εξακολουθούσαν να είναι επιφυλακτικοί κάνοντας τα ίδια πεπερασμένα σχόλια του τύπου ‘Δε μπορείς να έχεις τον έλεγχο του τοκετού σου’. Πόσο λάθος έκαναν!...

Αφού ολοκλήρωσα τα μαθήματα, κάθε βράδυ καθόμουν ήρεμα και άκουγα τα κείμενα πριν κοιμηθώ. Διακόσμησα τα ντουλάπια της κουζίνας μου με θετικές δηλώσεις για τη γέννα και τις επαναλάμβανα καθημερινά, ώστε είχαν ριζωθεί στο μυαλό μου. Αν κάποιος με ρωτούσε για τη γέννα, τους έλεγα οτι θα πήγαινα σε ένα ανεξάρτητο κέντρο τοκετού, θα γεννούσα στο νερό, χωρίς αναλγησία και οτι θα ήταν όσο το δυνατόν πιο φυσικά... Σκέφτηκα πως αν το έλεγα στον εαυτό μου ξανά και ξανά, και ζωγράφιζα αυτήν την εικόνα, έτσι και θα συνέβαινε!

Οι συσπάσεις μου ξεκίνησαν το πρωί της 11/11/2019 γύρω στις 6πμ... Αναπηδούσα απαλά επάνω στη μπάλα τοκετού μου ενώ έβλεπα κωμωδίες για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας μέχρι που οι συσπάσεις μου άρχισαν να είναι αρκετά κοντά η μία με την άλλη... πονούσαν, αλλά η ανοδική αναπνοή (οραματιζόμουν να φουσκώνω ένα αερόστατο κι έπειτα να ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό) τις έκανε πραγματικά πιο ήπιες! Μάλιστα, τηλεφώνησα και στη μητέρα μου, η οποία είπε οτι δεν θα μπορούσα να είμαι σε ενεργό τοκετό, επειδή μιλούσα τόσο εύκολα και δεν πονούσα αρκετά!

Κάλεσα στο κέντρο τοκετού στις 7μμ εκείνο το απόγευμα και μου ζήτησαν να πάω, σταμάτησα στα McDonalds για ένα γρήγορο μπιφτέκι κοτόπουλου (τόσο χαλαρή ήμουν!).... Έφτασα στο κέντρο τοκετού και συμφώνησα να εξεταστώ και είχα διαστολή 6 εκατοστά! Ήμουν τόσο χαρούμενη σε σημείο που ένιωσα να έχω τον απόλυτο έλεγχο! Ζήτησα να χαμηλώσουν τα φώτα και τα κείμενα υπνοτοκετού μου έπαιζαν ενώ παρέμενα συγκεντρωμένη στις αναπνοές μου πριν μπω στην πισίνα.

Μπήκα στην πισίνα και συνέχισα με τις αναπνοές και σε εκείνο το σημείο ένιωσα οτι άρχισα να κουράζομαι πολύ, ο σύντροφός μου με καθησύχασε οτι δεν χρειαζόταν να χάσω την συγκέντρωσή μου, αφού θέλαμε όλο αυτό να προχωρήσει, και την ενέργεια που σπαταλούσα ανησυχώντας θα έπρεπε να πάει απευθείας στους μύες, και αυτό με βοήθησε να συγκεντρωθώ και πάλι, αφού δεν ήθελα να παρατείνω τον τοκετό!

Θυμήθηκα που σε κάποιο σημείο στα μαθήματα είχαμε πει... ακριβώς τότε όταν νιώσεις οτι δε μπορείς άλλο πια, είναι το σημείο που το μωρό πρόκειται να φτάσει! Ο Σων (ο σύντροφός μου) με διαβεβαίωσε γι' αυτό... σύντομα θα είναι εδώ μαζί μας. Τα νερά μου έσπασαν μέσα στο νερό... γύρω στις 11 το βράδυ και με καθοδικές αναπνοές (χωρίς σπρώξιμο) το κοριτσάκι μου η Χέιντεν Μπλέικ έφτασε με ασφάλεια και ειρηνικά στις 11.41μμ.

Ήταν το πιο ενδυναμωτικό συναίσθημα στον κόσμο, και είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα, αφού είχα την ευκαιρία να βιώσω μια τέτοια πρόκληση πνευματικά και σωματικά, ωστόσο διατήρησα τον απόλυτο έλεγχό του και μπορώ πλέον να το μεταφέρω αυτό σε όλες τις πτυχές της ζωής μου! Κράτησα την κόρη μου στην αγκαλιά μου ώσπου να γεννήσω φυσικά τον πλακούντα... Δεν είχα ράμματα και επέστρεψα στο σπίτι μαζί της στις 4:30πμ! Πόσο καταπληκτικό! Σας ευχαριστώ τόσο που μοιράζεστε τις γνώσεις σας... Είναι απλά ανεκτίμητες!
-Μπέκυ

Ευχαριστούμε τη Μπέκυ που μοιράστηκε την ιστορία του ΥπνοΤοκετού της στην επίσημη ιστοσελίδα της KGH.

Μετάφραση στα Ελληνικά:
Αθανασία Κριτσιμά DipHb(KGH)
Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια KG Hypnobirthing


Διαβάστε την ιστορία και στα Αγγλικά, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της KGHypnobirthing, εδώ: Exactly the birth I wanted!

Το Hypnobirthing Babybond στο Star Κεντρικής Ελλάδ...
Πληροφορίες σχετικά με τον COVID19 στην εγκυμοσύνη

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://hypnobirthingbabybond.gr/