Αθανασία Κριτσιμά

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Χαλάρωσης, Αυτο-ύπνωσης και Διαλογισμού στην Εγκυμοσύνη;

pregnancy-meditation-_20200807-165655_1 Ηρεμία σε Εγκυμοσύνη και Γέννα

Συζητήσεις που είχα στο παρελθόν σχετικά με την διαφορά μεταξύ χαλάρωσης, αυτο-ύπνωσης και διαλογισμού, υπήρξαν κάπως ασαφείς, αφού τα καθολικά οφέλη και των τριών: η μείωση άγχους, ανησυχίας και η χαμηλή αρτηριακή πίεση φαίνονταν να είναι οι λόγοι που μια έγκυος γυναίκα θα πρέπει να συμμετάσχει στο ένα αντί στο άλλο.

Continue reading
Αθανασία Κριτσιμά

Μαμάδες - Γνωρίζετε τα δικαιώματά σας στη γέννα;

pregnant-with-doctor-3

Παρούσα κατάσταση:

Ακούμε συχνά τις γυναίκες να λένε, "Δε μου επιτρέπουν να... στην κλινική," ή "Κάνουν πρόκληση στις... εβδομάδες," κλπ κλπ.

Ακούς γυναίκες να τους λέει η μαία τους, "Θα σου κλείσω ένα ραντεβού για πρόκληση την επόμενη εβδομάδα," δίχως συζήτηση ή πληροφόρηση, και μερικές φορές ακόμη και αν η γυναίκα έχει δηλώσει συγκεκριμένα οτι δεν θέλει να προκληθεί ο τοκετός της...

Continue reading
Αθανασία Κριτσιμά

Ένας άνετος και φυσικός Υπνοτοκετός!

Αυτό το υπνο-μωρό γεννήθηκε στο νερό μέσα σε μόνο 3 ώρες!
Μπορείτε κάνοντας κλικ εδώ να παρακολουθήσετε και τη γέννηση της αδερφής του!

Αθανασία Κριτσιμά

Ο φυσικός Υπνοτοκετός της Νόρα

Η Νόρα ήρθε στον κόσμο στις 9 Μαΐου 2013, στην ζέστη του σπιτιού της, μέσα σε μόλις 5 ωρίτσες!
Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και την γέννηση του αδερφού της!

Αθανασία Κριτσιμά

Ο Υπνοτοκετός της Τζεμίμα

Ο Υπνοτοκετός της Τζεμίμα

Αθανασία Κριτσιμά

HVBAC - Τοκετός στο σπίτι μετά από καισαρική

HVBAC - Τοκετός στο σπίτι μετά από καισαρική

Αθανασία Κριτσιμά

Υπνοτοκετός/Τοκετός στο νερό

Από την Samantha McCormick Midwife.

Αθανασία Κριτσιμά

Η γέννα της Σλόουν

Ένα βίντεο της Natasha Hance.

Αθανασία Κριτσιμά

Ο ΥπνοΤοκετός της Ντέιζι στο νερό (στο σπίτι)

"Αυτός είναι ο δεύτερος ΥπνοΤοκετός μου, αλλά ο πρώτος στο σπίτι. Βιντεοσκόπησα τη γέννα επειδή ήθελα να δείξω στις γυναίκες οτι η γέννα μπορεί να είναι ήρεμη, χαλαρή και απολαυστική. Πιστέψτε στα σώματά σας και στα μωρά σας - είναι πραγματικά δυνατό!"
- Susy O'Hare

Αθανασία Κριτσιμά

Ο ανώδυνος ΥπνοΤοκετός του Όλιβερ στο νερό!

Από την Claire Yee, Auckland HypnoBirthing, Νέα Ζηλανδία

Αθανασία Κριτσιμά

Το Hypnobirthing Babybond στο Star Κεντρικής Ελλάδας (Living Room 16/06/2019)

Στην εκπομπή Living Room της Σοφίας Ηλιοπούλου στο Star Κεντρικής Ελλάδας μιλάμε για τα προγεννητικά μαθήματα υπνοτοκετού (hypnobirthing) και πώς αυτά συμβάλλουν σε μία θετική εμπειρία τοκετού για όλη την οικογένεια!

Continue reading
Αθανασία Κριτσιμά

Η ιστορία ΥπνοΤοκετού της Μπέκυ - Ανεκτίμητη!

PregnantBlueDress thumbnailΤο πρώτο μου παιδί και ακριβώς η γέννα που ήθελα! Ολοκλήρωσα τα μαθήματα KGHypnobirthing με τον σύντροφό μου, που αρχικά το αντιμετώπισε κυνικά, όταν ήμουν γύρω στις 26 εβδομάδων έγκυος. Στα μαθήματα διδαχθήκαμε και οι δύο τόσα πολλά, όχι μόνο τεχνικές αναπνοών, αλλά την επιστήμη πίσω από την γέννα ενός μωρού με τον πιο φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο! Μέχρι το τέλος των μαθημάτων ο σύντροφός μου συμμετείχε απόλυτα, παρόλο που όλοι γύρω μας εξακολουθούσαν να είναι επιφυλακτικοί κάνοντας τα ίδια πεπερασμένα σχόλια του τύπου ‘Δε μπορείς να έχεις τον έλεγχο του τοκετού σου’. Πόσο λάθος έκαναν!...

Continue reading
Αθανασία Κριτσιμά

Πληροφορίες σχετικά με τον COVID19 στην εγκυμοσύνη

Covid19pregnantΓνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για εσάς που εγκυμονείτε εν καιρώ καραντίνας για τον νέο κορωναϊό, να γνωρίζετε τί είναι, αν και πώς σας επηρεάζει και πώς να προφυλαχθείτε. Για τον λόγο αυτό, βρήκα και σας παραθέτω δύο αξιόπιστες πηγές επί του θέματος: Μία παρουσίαση από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και την θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Continue reading
Αθανασία Κριτσιμά

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Hypnobirthing

hypnobirthing thumbnailHypnobirthing! Ένας όρος που τα τελευταία χρόνια άρχισε και στην Ελλάδα να ακούγεται όλο και συχνότερα. Σήμερα μια εγκυμονούσα περνάει αμέτρητες ώρες γκουγκλάροντας πληροφορίες για το θαύμα που επιτελείται στο σώμα της: Ψάχνει, ψάχνει, από ζιπουνάκια με το λογότυπο του αγαπημένου μουσικού συγκροτήματος του μπαμπά, μέχρι και ποιο είναι το καλύτερο Πανεπιστήμιο για το παιδί που περιμένει!

Continue reading