Αθανασία Κριτσιμά

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Χαλάρωσης, Αυτο-ύπνωσης και Διαλογισμού στην Εγκυμοσύνη;

pregnancy-meditation-_20200807-165655_1 Ηρεμία σε Εγκυμοσύνη και Γέννα

Συζητήσεις που είχα στο παρελθόν σχετικά με την διαφορά μεταξύ χαλάρωσης, αυτο-ύπνωσης και διαλογισμού, υπήρξαν κάπως ασαφείς, αφού τα καθολικά οφέλη και των τριών: η μείωση άγχους, ανησυχίας και η χαμηλή αρτηριακή πίεση φαίνονταν να είναι οι λόγοι που μια έγκυος γυναίκα θα πρέπει να συμμετάσχει στο ένα αντί στο άλλο.

Continue reading
  1047 Hits
Αθανασία Κριτσιμά

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Hypnobirthing

hypnobirthing thumbnailHypnobirthing! Ένας όρος που τα τελευταία χρόνια άρχισε και στην Ελλάδα να ακούγεται όλο και συχνότερα. Σήμερα μια εγκυμονούσα περνάει αμέτρητες ώρες γκουγκλάροντας πληροφορίες για το θαύμα που επιτελείται στο σώμα της: Ψάχνει, ψάχνει, από ζιπουνάκια με το λογότυπο του αγαπημένου μουσικού συγκροτήματος του μπαμπά, μέχρι και ποιο είναι το καλύτερο Πανεπιστήμιο για το παιδί που περιμένει!

Continue reading
  440 Hits
Αθανασία Κριτσιμά

Μαμάδες - Γνωρίζετε τα δικαιώματά σας στη γέννα;

pregnant-with-doctor-3

Παρούσα κατάσταση:

Ακούμε συχνά τις γυναίκες να λένε, "Δε μου επιτρέπουν να... στην κλινική," ή "Κάνουν πρόκληση στις... εβδομάδες," κλπ κλπ.

Ακούς γυναίκες να τους λέει η μαία τους, "Θα σου κλείσω ένα ραντεβού για πρόκληση την επόμενη εβδομάδα," δίχως συζήτηση ή πληροφόρηση, και μερικές φορές ακόμη και αν η γυναίκα έχει δηλώσει συγκεκριμένα οτι δεν θέλει να προκληθεί ο τοκετός της...

Continue reading
  1243 Hits
Αθανασία Κριτσιμά

Πληροφορίες σχετικά με τον COVID19 στην εγκυμοσύνη

Covid19pregnantΓνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για εσάς που εγκυμονείτε εν καιρώ καραντίνας για τον νέο κορωναϊό, να γνωρίζετε τί είναι, αν και πώς σας επηρεάζει και πώς να προφυλαχθείτε. Για τον λόγο αυτό, βρήκα και σας παραθέτω δύο αξιόπιστες πηγές επί του θέματος: Μία παρουσίαση από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και την θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Continue reading
  565 Hits